Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Καλονερίου-Μικροκάστρου στο καινοτόμο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2(Σχολικές Συμπράξεις για τη σχολική εκπαίδευση)

Home / Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Καλονερίου-Μικροκάστρου στο καινοτόμο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2(Σχολικές Συμπράξεις για τη σχολική εκπαίδευση) - 10 Σεπτεμβρίου 2018 , by admin

 

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο δεν μπορεί κανείς να τα σταματήσει. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου μας τολμούν να αναπτύξουν αξίες και να προάγουν τη συνεργασία, την υπευθυνότητα, τη δημιουργικότητα, το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, συμπράττοντας μαζί με άλλους μαθητές της Ευρώπης .

Σας ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι το Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου-Μικροκάστρου εγκρίθηκε να εκπονήσει το  πρωτοπόρο  καινοτόμο πρόγραμμα ευρωπαϊκής συνεργασίας σχολείων  Erasmus+ΚΑ2 Με τίτλο «Digital competences and soft skills for the better future

Το Πρόγραμμα Erasmus+ αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της. Για το σκοπό αυτό υποστηρίζεται η διακρατική συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που παρέχουν τη σχολική εκπαίδευση, με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων ? συνεργασιών ανάμεσα σε σχολεία άλλων χωρών της Ευρώπης.  Μέσω των δραστηριοτήτων αυτών διευκολύνονται τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίηση τους ως ενεργοί πολίτες.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια, από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Οι χώρες-εταίροι που θα συμμετέχουν είναι:


1.Βουλγαρία-συντονίστρια χώρα
Dobri VoinikovSofia

2.Λετονία Liepajas Centra sakumskola

3.Ιταλία Istituto Comprensivo Carlo V


4.
Ισπανία Escola Casablanca

5.Ελλάδα Dimotiko sxoleio Kaloneriou Mikrokastrou

6.Κύπρος A’ PRIMARY SCHOOL OF MAKEDONITISSA

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *