Διαδικτυακή συνάντηση στην Ελλάδα (online meeting in Greece)

Home / Διαδικτυακή συνάντηση στην Ελλάδα (online meeting in Greece) - 6 Ιουνίου 2021 , by admin

Online meeting – Greece

«Διαδικτυακή συνάντηση στην Ελλάδα»

 

Από  την Κυριακή 30/05/2021 έως  την Παρασκευή  04-06-2021,  το Δημ. Σχολείο Καλονερίου-Μικροκάστρου, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού   Προγράμματος    Erasmus + KA2  με  θέμα : «Digital competences and soft skills for a better future» , πραγματοποίησε την τελευταία  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ συνάντηση του προγράμματος. Το σχολείο μας, ήταν η χώρα που φιλοξένησε 33 εκπαιδευτικούς διαδικτυακά.

Δύο εκπρόσωποι του σχολείου μας, η δασκάλα κ. Μήτσιου Παρασκευή και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Γκόγκου Αναστασία  μαζί με τους  εταίρους     από   τη Βουλγαρία,   Ιταλία,   Κύπρο, Λετονία  και   Ισπανία, συνδέθηκαν διαδικτυακά και όχι σε πραγματικό χρόνο,  λόγω της πανδημίας COVID -19 με το  Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου Κοζάνης, Ελλάδα. Οι  εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στην διαδικτυακή συνάντηση,  αφού  ενημέρωσαν  τους  εταίρους  για τις δράσεις που έχουν  ήδη  πραγματοποιηθεί   στο   σχολείο  μας,  παρουσίασαν  τις εργασίες τους, που αφορούσαν ήθη και έθιμα του τόπου τους – ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία.

Επιπλέον, όλοι οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αλληλεπίδραση δασκάλων και μαθητών κατά την ηλεκτρονική εκπαιδευτική διαδικασία:

-τη διδασκαλία των Αγγλικών μέσω ηλεκτρονικών εργαλείων (Quizizz.com, youtube.com, liveworksheets.com)

-μάθημα καλαθοσφαίρισης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών (θεωρία και κουίζ) και της πράξης (στην αυλή του σχολείου)

-μάθημα Μαθηματικών μέσω της τέχνης (Πικάσο, Κλεέ, Καντίνσκι) – πλατφόρμα Αίσωπος (aesop.iep.edu.gr)

-μάθημα Ευέλικτης Ζώνης – «Γερά δοντάκια» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας aesop.iep.edu.gr

-μάθημα  Γλώσσας  – «Τα μουσεία» μέσω e-books.edu.gr, youtube.com

-μάθημα Ευέλικτης Ζώνης – «Το ανθρώπινο σώμα – Η τελειότερη μηχανή» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας aesop.iep.edu.gr

Ακολούθησαν εργαστήρια μαθημάτων, συζητήσεις, ψηφιακές εργασίες, παρουσιάσεις νέων μεθόδων και εργαλείων ηλεκτρονικής διδασκαλίας, παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Ελλάδας (όλων των βαθμίδων) αλλά και του Δ.Σ. Καλονερίου – Μικροκάστρου (τρόπος λειτουργίας του).

Η υπέροχη  αυτή  εμπειρία  ολοκληρώθηκε με ψηφιακή περιήγηση στα χωριά Καλονέρι και Μικρόκαστρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας.

Ύστερα από 3 συνεχόμενα έτη, το πρόγραμμα Erasmus που υλοποίησε το σχολείο μας, έληξε επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε όλους για τις γνώσεις σας, για την υπομονή σας, για τη βοήθειά σας και για το χρόνο που αφιερώσατε, ώστε τα πάντα να είναι στην εντέλεια εδώ και 3 χρόνια. Τοπικές κοινωνίες, γονείς, μαθητές /μαθήτριες και εκπαιδευτικοί διδαχθήκαμε από τις 5 συνεργαζόμενες χώρες αλλά και εμείς διδάξαμε πολλά σε όλες αυτές.  Η αλληλεπίδραση ήταν εποικοδομητική και αξιοζήλευτη!

Σας ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς!

                                                                                                                                                    Με εκτίμηση

Μήτσιου Παρασκευή (δασκάλα)

Γκόγκου Αναστασία (καθηγήτρια Αγγλικών)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *