Erasmus +KA2 Επίσκεψη εκπαιδευτικών στην Ιταλία- Σικελία

Home / Erasmus +KA2 Επίσκεψη εκπαιδευτικών στην Ιταλία- Σικελία - 14 Απριλίου 2019 , by admin

Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου ? Μικροκάστρου

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +KA2: «Ψηφιακές ικανότητες και μαλακές δεξιότητες για ένα καλύτερο μέλλον», δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν μαθήματα μιας εβδομάδας στην Καρλεντίνι της Σικελίας (1/4/2019-6/4/2019). Οι Ιταλοί συνάδελφοι υποδέχτηκαν με χαρά τη δασκάλα Μήτσιου Παρασκευή αλλά και την καθηγήτρια Αγγλικών Γκόγκου Αναστασία καθώς και συναδέλφους άλλων τεσσάρων χωρών (Βουλγαρία-Ισπανία-Κύπρο-Λετονία).

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα που ισχύει στην Ιταλία και αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, η κάθε χώρα παρουσίασε ότι είχε δουλέψει με τους μαθητές/τριες της , τους προηγούμενους μήνες στο σχολείο της. Το θέμα της παρουσίασης ήταν: «Παίζω με τα συναισθήματα». Όλη τη βδομάδα ακολούθησαν παρακολουθήσεις μαθημάτων με τη χρήση τριών εφαρμογών στους Η/Y,  Kahoot,  Padlet και Code.org.

Δημιουργία Quiz Αξιολόγησης με το Kahoot

Με το Kahoot, ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει σε πολύ λίγο χρόνο διασκεδαστικά quiz, με όμορφα γραφικά και ευχάριστη μουσική. Οι μαθητές προτρέπονται να απαντήσουν σε πραγματικό χρόνο μέσα στην τάξη, έχοντας πρόσβαση ο καθένας στον υπολογιστή του.

To Padlet (πρώην Wallwisher) είναι ένα ιντερνετικό εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συλλέγουν πληροφορίες από το διαδίκτυο και να τις αναρτούν πάνω στο ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων με τη μέθοδο σύρε και τοποθέτησε (drag and drop). Βίντεο, κείμενα, υπερσύνδεσμοι, εικόνες -και βασικά οτιδήποτε- μπορούν να προστεθούν στο πίνακα ανακοινώσεων και να οργανωθούν όπως θα οργανωνόταν και ένας κανονικός πίνακας ανακοινώσεων γεμάτος από ανακοινώσεις. Οι μαθητές μπορούν ακόμη να ?ανεβάσουν? αρχεία που έχουν δημιουργήσει, όπως σημειώσεις μαθημάτων ή εργασίες. Η υπηρεσία επιτρέπει τη κοινή χρήση ενός πίνακα από περισσότερα άτομα ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ομαδοσυνεργατικές εργασίες ή projects.

Το Code.org είναι μια πλατφόρμα στον Η/Υ όπου μέσω της τεχνολογίας τα παιδιά μαθαίνουν μαθηματικά με ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο.

Μετά από τις παρακολουθήσεις μαθημάτων γινόταν εποικοδομητική συζήτηση για ότι προηγήθηκε, περαιτέρω πληροφορίες, ομοιότητες ? διαφορές με το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας, ανταλλαγή πληροφοριών ? απόψεων, ομαδικότητα, συνεργασία, νέες ιδέες για καινοτόμα προγράμματα και διδασκαλίες.

Το ταξίδι στη «Μεγάλη Ελλάδα» ήταν μια μοναδική εμπειρία. Μια συνάντηση λαών και πολιτισμών που μόνο θετικά στοιχεία είχε να προσφέρει. Μια εμπειρία γεμάτη εκπαίδευση, γνώσεις και σοφία.

Το ταξίδι συνεχίζεται τον Ιούνιο 2019 στην όμορφη Κύπρο?

Σικελία – Απρίλιος 2019 (κάνε κλικ πάνω στον τίτλο)

Εργασίες των μαθητών μας που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση της Σικελίας

Συναισθήματα (κάνε κλικ πάνω στον τίτλο)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *