Θεατρική Παράσταση

Home / Θεατρική Παράσταση - 16 Φεβρουαρίου 2019 , by admin

Την Πέμπτη 14-2-2019 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν στην Κοζάνη, τη θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: «Το φάντασμα του Κάντερβιλ».

Περιγραφή
Ο κύριος Χέραμ Ότις, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγγλία, δεν πιστεύει πως υπάρχουν φαντάσματα. Στην Αμερική όλα αγοράζονται με το χρήμα· ακόμα και τα οικογενειακά φαντάσματα… Χαμογελά ειρωνικά στο λόρδο, που τον προειδοποιεί, πως στον πύργο κυκλοφορεί το φάντασμα κάποιου παλιού πυργοδεσπότη, που πέθανε μυστηριωδώς πριν από τριακόσια χρόνια· και αγοράζει τον πύργο των Κάντερβιλ μαζί με το φάντασμα… Και μένει εκεί με την οικογένεια του. Όταν όμως μια μέρα φάνηκαν κηλίδες από αίμα στο πάτωμα… Κι όταν μια νύχτα ακούστηκαν βήματα και σύρσιμο από βαριές αλυσίδες στους διαδρόμους, η ζωή στον πύργο έγινε τόσο δύσκολη, που και το ίδιο το φάντασμα χώθηκε κατατρομαγμένο στο δωμάτιο του!

«Δυστυχισμένο φάντασμα!» έκαμε η μικρή Βιργινία, η κόρη του κυρίου Ότις, μόλις το αντίκρισε σ’ αυτή τη θλιβερή θέση. Τα τρυφερά της λόγια, οι προσευχές κι η αγάπη της έκαμαν το θαύμα τους. Ο κολασμένος πρόγονος αναπαύτηκε επιτέλους σ’ έναν τάφο στο κοιμητήρι· κι η οικογένεια Ότις βρήκε την ησυχία και τον ύπνο της…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *