Επίσκεψη σε αποστακτήριο τσίπουρου

Home / Επίσκεψη σε αποστακτήριο τσίπουρου - 24 Νοεμβρίου 2017 , by admin

Αποστακτήριο τσίπουρου

   Στα πλαίσια του προγράμματος: «Αμπέλι το πλατύφυλλο», οι τάξεις Δ΄- Ε΄-ΣΤ΄, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 23-11-2017, το Αποστακτήριο Τσίπουρου του κ. Χρήστου Παπαχρήστου, στο χωριό Μικρόκαστρο. Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή τα όσα μας έδειξε και μας είπε ο κ. Παπαχρήστος. Αφορούσαν τη διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου βήμα προς βήμα αλλά και μικρά μυστικά για καλό τσίπουρο! ?Του αγιάσματος?, όπως το αποκαλούν οι λάτρεις του!  Με γλυκάνισο ή όχι, δεν έχει καμία σημασία!

Η κάθε καζανιά διαρκεί 1,5-2 ώρες, εξαρτάται από το πόσο καλή χρονιά είναι, πόσο καλό είναι το σταφύλι.  Όσο για τους βαθμούς του τσίπουρου αυτοί καθορίζονται από τους βαθμούς του σταφυλιού. Ωστόσο το τσίπουρο αποστάζεται και είναι 26-27 γράδα και για αυτό στη συνέχεια το αραιώνουν με νερό, ώστε να κατέβει στα 20-21 γράδα.

Ευχαριστούμε τον κ. Παπαχρήστο για την άριστη φιλοξενία και μύηση στη διαδικασία της παρασκευής τσίπουρου.

Και του χρόνου με υγεία!

 

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστούμε και στον Διευθυντή του Σχολείου μας, κ. Χριστόφορο Κωνσταντινίδη, γιατί η παρουσία του και οι γνώσεις του για την παρασκευή τσίπουρου ήταν άκρως κατατοπιστικές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *