ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Home / ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - 30 Σεπτεμβρίου 2019 , by admin

Με την ΥΑ 217785/Δ1/18-12-2018 ΦΕΚ 6014Β/2018 και ΦΕΚ 56Β/2019 «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα» τα διδακτικά βιβλία των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου παραμένουν για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από κάθε Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα.
Επισημαίνεται, ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης. Ο Διευθυντής του σχολείου με τον Σύλλογο Διδασκόντων μεριμνούν:

1) Για τη σωστή εφαρμογή της δράσης και την ενδεχόμενη διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος για την υποστήριξη της.
2) Για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων με ανάρτηση των ημερομηνιών εφαρμογής της δράσης με τους ακόλουθους τρόπους: α) σε εμφανές σημείο του σχολείου, β) στην ιστοσελίδα του σχολείου, γ) με ενημερωτικό σημείωμα έντυπο ή ηλεκτρονικό.
3) Για την αποστολή του σχετικού Πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

 


Δ/νση Π.Ε. Κοζάνης
Τμήμα Ε΄- Εκπαιδευτικών Θεμάτων

ΠΡΑΞΗ    5

 

 «Τσάντα στο Σχολείο»

  Στο Δ.Δ Καλονερίου και στο γραφείο του  Δημοτικού Σχολείου Καλονερίου – Μικροκάστρου σήμερα 19-9-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.15 ο Σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου μας, που αποτελείται από τους κ.κ.

 Κωνσταντινίδη Χριστόφορο Διευθυντή, Σιούτη Ευάγγελο,

 Μήτσιου Παρασκευή, Νικόπουλο Νικόλαο, Σπυρίδη Απόστολο,  Μακεδόνα Ειρήνη και Γκόλα Βιργινία,

συνήλθε σε συνεδρίαση  ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή, για να συζητήσει το θέμα:

 Υλοποίηση δράσης με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο»  »

Μετά από διαλογική συζήτηση που ακολούθησε  και αφού έλαβε υπόψη:  ΥΑ 217785/Δ1/18-12-2018 ΦΕΚ 6014Β/2018 και ΦΕΚ 56Β/2019 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ και της 49/30-11-2017 Πράξης του ΔΣ του ΙΕΠ, που αφορά την εκπαιδευτική δράση «Η Τσάντα στο σχολείο» που συνεχίζει να υλοποιείται και το σχολικό έτος 2019-20 στα δημοτικά σχολεία, και την εισήγηση του διευθυντή  του σχολείου.

Αποφασίζει ομόφωνα

  1. Την υλοποίηση της δράσης.
  2. . Ο σύλλογος ορίζει τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα κάθε μήνα που θα υλοποιηθεί η δράση.

 

  1. Να σταλεί επιστολή ενημέρωσης στους γονείς.

 

  1. Ανάρτηση των ημερομηνιών στην ιστοσελίδα του σχολείου.


 

Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και αφού διαβάστηκε, υπογράφεται όπως ακολουθεί.

 

 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                               ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 

Κωνσταντινίδης Χριστόφορος

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *