6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Home / 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - 28 Σεπτεμβρίου 2019 , by admin

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Φέτος, για πρώτη φορά, η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, ταυτόχρονα, με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής με σύνθημα:

«Αγαπώ την Άθληση ? Αγαπώ την Υγεία μου»

Όλα τα σχολεία της Ευρώπης αφιέρωσαν αυτή τη μέρα στον Αθλητισμό και στις Αξίες που πρεσβεύει!

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ομιλία από τον κ. Κολιό Κωνσταντίνο. Η δασκάλα Μακεδόνα Ειρήνη και ο κ. Κολιός μας μίλησαν για την υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση. Μας έδωσαν ποικίλες ιδέες για 5 γεύματα που χρήζει ο ανθρώπινος οργανισμός να καταναλώνει ημερησίως. Μας μοίρασαν φυλλάδια με επιλογές υγιεινών τροφών, παιχνίδια με υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές, το τραγούδι της υγιεινής διατροφής κ.ά.  Οι μαθητές/τριες δοκίμασαν πράγματα που δεν είχαν ξαναγευτεί, όπως την αποξηραμένη παπάγια, κράνμπερις, διάφορους συνδυασμούς φρεσκοστυμμένων χυμών, μπάρες δημητριακών  κ.ά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας στον κ. Κολιό για τις πολύτιμες γνώσεις και τα προϊόντα  που μας παρείχε από το κατάστημά του. Του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στη δραστήρια ζωή του και τον περιμένουμε την επόμενη φορά να μαγειρέψουμε παρέα στην αυλή του σχολείου μας.

Ακολούθησαν αθλητικές δράσεις και στη συνέχεια πεζοπορία σε όλες τις γειτονιές του χωριού Καλονερίου. Γυμναστήκαμε, πήραμε βαθιές ανάσες του καθαρού αέρα του χωριού και καταλήξαμε και πάλι στην πλατεία του Καλονερίου όπου εκεί μας περίμενε ένας πλουσιοπάροχος μπουφές.

Ο μπουφές στήθηκε από τους γονείς των παιδιών σε συνεργασία με το σχολείο. Οι μανούλες και οι γιαγιάδες ετοίμασαν μόνο υγιεινά σνακ για υγιεινές επιλογές πρωινού στο σχολείο. Όλοι μας γίναμε μια μεγάλη παρέα, φάγαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε. Ευχαριστούμε τους γονείς που για άλλη μια φορά στήριξαν τις ιδέες μας και τις εμπλούτισαν και με τις δικές τους για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η συνεργασία μας και η συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις του σχολείου πάντα είναι άριστη.

Η χθεσινή μέρα ήταν αξιοζήλευτη! Οι στόχοι επιτεύχθηκαν! Ενισχύθηκε ο υγιεινός τρόπος ζωής,  η άσκηση και οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: ευγενής άμιλλα, υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος, να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *