Ολοκλήρωση Προγράμματος ERASMUS KA1

Home / Ολοκλήρωση Προγράμματος ERASMUS KA1 - 30 Μαΐου 2019 , by admin

Ολοκλήρωση Προγράμματος ERASMUS KA1

Η εβδομάδα από 13 ως 17 Μαΐου 2019 ήταν η τελευταία εβδομάδα όπου ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS KA1 με θέμα: «Οδεύοντας στο μέλλον με αφετηρία τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά»

Στο σχολείο μας υποδεχτήκαμε Κύπριους συναδέλφους για διδασκαλία, ανταλλαγή εκπαιδευτικών απόψεων και εποικοδομητική συζήτηση.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου έλαβε χώρα η γιορτή υποδοχής τους και στη συνέχεια η γνωριμία τους με τους χώρους του Διδακτηρίου Μικροκάστρου αλλά και του Διδακτηρίου Καλονερίου.  Ακολούθησε η ξενάγησή τους στο Λαογραφικό Μουσείο Σιάτιστας, στο Αρχοντικό Πούλκως, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και στα οινοποιεία και κελάρια Σιάτιστας.

Την Τρίτη 14 Μαΐου οι Κύπριοι συνάδελφοι δίδαξαν στις τάξεις Α΄- Β΄- Γ΄ για τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Κύπρου καθώς και για την ιστορία του νησιού. Ακολούθησε μια κατασκευή- επιτραπέζιο παιχνίδι, φωτεινό παντογνώστη. Στη συνέχεια παρακολούθησαν δίωρη διδασκαλία των εκπαιδευτικών, Μήτσιου Παρασκευής και  Γκόγκου Αναστασίας στο μάθημα της Γεωγραφίας της ΣΤ΄ τάξης. Τίτλος της διδασκαλίας: «Η ζωή στις πολικές περιοχές» – Χρήση της εφαρμογής Padlet (Μέσα διδασκαλίας: Διαδραστικός πίνακας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικό βιβλίο και φύλλο εργασίας). Η μέρα τελείωσε με την ξενάγησή τους στην πόλη της Καστοριάς.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στα Ιωάννινα, Πηγές Αχέροντα και Νεκρομαντείο, Αμμουδιά, Πάργα. Οι εντυπώσεις των Κύπριων συναδέλφων ήταν οι καλύτερες.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου οι Κύπριοι συνάδελφοι δίδαξαν στις μεγάλες τάξεις Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄, το μάθημα που είχαν παρακολουθήσει οι μικρότερες τάξεις αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις.  Κατόπιν, οι εκπαιδευτικοί Σωσάννα Πραμπρόμη και Μαρία Ζαχομήτρου πραγματοποίησαν διδασκαλία στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης.  Το απόγευμα επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου έγινε ξενάγηση στο Παλαιοντολογικό και Βοτανικό Μουσείο Σιάτιστας και στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Γκιάτας πραγματοποίησε μια διδασκαλία σχετική με την Πληροφορική ? Ρομποτική. Τα παιδιά αποχαιρέτισαν τους δασκάλους της Κύπρου με μια εκδήλωση που περιλάμβανε χορούς από 6 ευρωπαϊκές χώρες, αυτές που συνεργαζόμαστε στο ERASMUS KA2 (Κύπρο-Ισπανία-Ιταλία-Βουλγαρία-Λετονία και φυσικά Ελλάδα).

Η δυνατότητα ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών επιτεύχθηκε! Αποκτήσαμε και δώσαμε πρόσθετα εφόδια για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Η πνευματική και αισθητική ανάπτυξη όλων μας είναι πληρέστερη! Η καλλιέργεια της συνεργασίας με τους Κύπριους εκπαιδευτικούς είναι γεγονός! Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Οι στόχοι επιτεύχθηκαν στο έπακρο!

Ευχόμαστε σε όλους τους συνεργάτες –  εκπαιδευτικούς τα σκαλοπάτια της ζωής τους να είναι ακούραστα!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *