Υποδοχή Κύπριων συναδέλφων στο σχολείο μας ERASMUS KA1

Home / Υποδοχή Κύπριων συναδέλφων στο σχολείο μας ERASMUS KA1 - 14 Μαΐου 2019 , by admin

 

Επίσκεψη Κύπριων συναδέλφων στο σχολείο μας

   Αυτή τη βδομάδα που διανύουμε (από Δευτέρα 13 ως Παρασκευή 17 Μαΐου 2019) έχουμε υποδεχτεί στο σχολείο μας Κύπριες συναδέλφισσες από το Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Α’ της Λευκωσίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus KA1 με θέμα: «Οδεύοντας στο μέλλον με αφετηρία τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά».

Τη Δευτέρα έγινε η Γιορτή Υποδοχής των Κύπριων εκπαιδευτικών όπου περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στην οικογένεια Αδαμόπουλου από το Καλονέρι όπου πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωσή μας αλλά και θερμές ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροκάστρου για τα ανοιξιάτικα έθιμα που μας παρουσίασε (Λαζαρίνες, ο χορός της ρόκας, το έθιμο του Μάη).

Όλη την εβδομάδα θα συνεχίσουν να γίνονται διδασκαλίες τόσο των Κύπριων συναδέλφων όσο και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, πληροφοριών, μέσων και μορφών διδασκαλίας, εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων, επιμόρφωση, ομοιότητες-διαφορές εκπαίδευσης κλπ.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση, τα θερμά λόγια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας, με στόχο να αναδειχθούν η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία, οι πνευματικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ταυτόχρονα με τις φυσικές του ομορφιές.

Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς, «αγκαλιάζοντας» το εγχείρημα και  προσφέροντας από τον χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία και? την ψυχή  τους.

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

 

https://youtu.be/lWWIP7AWq90     (Α΄ μέρος εκδήλωσης)

 

https://youtu.be/6wGi-hP8XE0        (Β΄ μέρος εκδήλωσης)

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *