Επίσκεψη στο ΚΠΕ Γρεβενών

Home / Επίσκεψη στο ΚΠΕ Γρεβενών - 14 Νοεμβρίου 2017 , by admin

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Γρεβενών

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με το αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά και άλλων φορέων, έχει προσελκύσει τη δημιουργία Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε περιοχές όπου το φυσικό περιβάλλον δεσπόζει. O θεσμός των ΚΠΕ είναι άμεσα συνδεδεμένος με το περιβαλλοντικό κίνημα και θεωρείται σήμερα διεθνώς ως ένας από τους κυριότερους φορείς της εκπαίδευσης έξω από το σχολείο.

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση δίνει έμφαση στην έννοια του τόπου όπου ζει κανείς, καθώς τα προγράμματα είναι προσανατολισμένα ώστε να έχουν τοπική αφετηρία και στη συνέχεια να επεκτείνονται σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο (Τρικαλίτη, Α. 2005). Η ενασχόληση με τα τοπικά προβλήματα συνδέεται και με την αντίληψη ότι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση πρέπει να είναι «εκπαίδευση για χάρη του περιβάλλοντος», χαρακτηριστικό που είναι το κύριο διαφοροποιητικό στοιχείο της από κάθε άλλη μορφή εκπαίδευσης και που την κάνει μια κριτική εκπαίδευση (Παπαδημητρίου, 1998).

Το σχολείο μας, πιστό και στη βιωματική μάθηση, παρακολούθησε με επιτυχία το μονοήμερο πρόγραμμα του ΚΠΕ Γρεβενών  με τίτλο:

«ΔΑΣΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΡΥΑΔΩΝ»

   Ο ενθουσιασμός των παιδιών σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ήταν έκδηλος. Οι ώρες πέρασαν ευχάριστα και δυσανασχέτησαν όταν το πρόγραμμα τελείωσε. Τους υποσχεθήκαμε ότι σύντομα θα παρακολουθήσουμε κάποιο νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η σημερινή βιωματική μάθηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!!! Οι μαθητές/τριες ήρθαν σε άμεση επαφή με το αντικείμενο μάθησης, μέσα από την έρευνα, την εργασία πεδίου, την παρατήρηση και τις συνεντεύξεις.

Ευχαριστούμε θερμά τη δασολόγο Ντόνα Ειρήνη και το συνάδελφο ? δάσκαλο Γεώργιο Ράμμο, για την αξιοζήλευτη εργασία τους τόσο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ? δραστηριοτήτων στο χώρο του ΚΠΕ Γρεβενών όσο και για τη λεπτομερέστατη ξενάγησή τους στο άλσος Θεοδωρίδη ? Καστράκι Γρεβενών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *