Μεταφορά μαθητών με ταξί

Home / Μεταφορά μαθητών με ταξί - 29 Μαΐου 2020 , by admin

Ειδικά μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών

1.Ειδικώς στην περίπτωση της μετακίνησης μαθητών, κατά παρέκκλιση των άρθρων 4 έως 6 της παρούσας, εφαρμόζονται τα ειδικά μέτρα προστασίας του παρόντος άρθρου.

2.α. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και την αναγκαία χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.

β. Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.

γ. Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών, με την εξαίρεση των οχημάτων της παρ. 5, απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών τους, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.

3.Οδηγοί οχημάτων που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

4.Ειδικώς για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τηρουμένων αναλόγως των μέτρων της παρ.

2.

5.Ειδικώς στην περίπτωση της μεταφοράς μαθητών με τα επιβατηγά οχήματα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 [δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό], η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας τόσο από τους επιβάτες, όσο και από τον οδηγό είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση παραβίασης της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, εφαρμόζεται η παρ.

5 του άρθρου 4.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *