Επίσκεψη εκπαιδευτικών στην Κύπρο – Ιούνιος 2019

Home / Επίσκεψη εκπαιδευτικών στην Κύπρο – Ιούνιος 2019 - 21 Ιουνίου 2019 , by admin

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του Δ.Σ. Καλονερίου-Μικροκάστρου στην Κύπρο

Το Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου-Μικροκάστρου, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +ΚΑ2, με θέμα: «Digital competences and soft skills for a better future», πραγματοποίησε την τελευταία, για τη φετινή σχολική χρονιά, κινητικότητά του.

Τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, η Γκόλα Βιργινία, η Πραμπρόμη Σωσάννα και ο Σπυρίδης Απόστολος, παρακολούθησαν τα μαθήματα μιας εβδομάδας στο Α? Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία της Κύπρου (02/06/19 ? 07/06/19) μαζί με συναδέλφους εκπαιδευτικούς τεσσάρων άλλων χωρών (Βουλγαρία,  Ισπανία, Ιταλία, Λετονία).

Την πρώτη μέρα το κυπριακό σχολείο τελώντας τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους υποδέχτηκε με μεγάλη επισημότητα τις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών. Τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα:

Να παρακολουθήσουν και να παρατηρήσουν πώς λειτουργεί το κυπριακό σχολείο δυναμικότητας 300 μαθητών, καθώς και να συγκρίνουν τη δομή και την οργάνωσή του.

Να γνωρίσουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου αυτού αλλά και τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών και να ανταλλάξουν πληροφορίες, απόψεις και εμπειρίες.

Να παρακολουθήσουν 6 ωριαία μαθήματα διδασκαλίας από τους Κύπριους συναδέλφους (με τα εξής θέματα: διαφορετικότητα (2), διαχείριση συναισθημάτων, διδασκαλία των δεκαδικών αριθμών, ένα μάθημα Ρομποτικής κι ένα μάθημα Αγγλικών σχετικά με τον καιρό).

Να συνδιαλέγονται μετά από κάθε διδασκαλία με τον εκάστοτε εκπαιδευτικό ανταλλάσσοντας πληροφορίες κι απόψεις για το κάθε μάθημα.

Να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου που αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Να παρουσιάσει η κάθε χώρα ό,τι είχε δουλέψει με τους μαθητές/τριές της τους προηγούμενους μήνες σχετικά με το θέμα της παρουσίασης που ήταν: «Ας εξερευνήσουμε την Ευρώπη». Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσίαση των εργασιών του σχολείου μας επιβραβεύτηκε ιδιαίτερα από την επικεφαλής Συντονίστρια του προγράμματος.

Να συμφωνήσουν ύστερα από εποικοδομητική συζήτηση οι εκπαιδευτικοί όλων των χωρών για το ημερολόγιο του 2020, καθώς και για τις δραστηριότητες της επόμενης σχολικής χρονιάς 2019-2020, έχοντας γίνει πριν ο απολογισμός του τρέχοντος σχολικού έτους.

Να παρακολουθήσουν την όμορφη, μουσικοχορευτική γιορτή λήξης του σχολικού έτους στην Κύπρο με θέμα την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων της χώρας.

Να συμμετέχουν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, στην πράσινη γραμμή, στην Αρχιεπισκοπή και στο μνημείο του Μακαρίου, στον Τύμβο, στον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου με τα μοναδικά ψηφιδωτά δάπεδα του 3ου αι. π.Χ. και στη Λεμεσό.

Μέσα από την υλοποίηση της συγκεκριμένης κινητικότητας οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έζησαν μια μοναδική εμπειρία, με την επίτευξη ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών, αποκτώντας πρόσθετα εφόδια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία!

Το ταξίδι συνεχίζεται το Νοέμβριο 2019 στη Βαρκελώνη?

Erasmus-KA2-Kύπρος-02-06-2019 (1) (1) (κάνε κλικ πάνω στον τίτλο)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *